Könyvajánló tavaszváráshoz

Ezúttal három újdonság ajánlójával jelentkezünk, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy az utolsó bekuckózós napokra is elfoglaltságot nyújtsanak. 

Képtalálatok a következőre: szíve helyén sötétség

J. D. Barker a Négy majom gyilkos történetét feldolgozó trilógiájával vált ismert krimiszerzővé, stílusát a nagy klasszikusokhoz és persze Stephen Kinghez szokás hasonlítani, azonban kétségtelen, hogy a regényei odaszögezik az embert és nem eresztik a végkifejletig. Legújabb regénye krimi és szerelmi történet egyben, de nem kevésbé letehetetlen, mint az eddigiek. A Szíve helyén sötétségben Jack és Stella életét és kapcsolatának fejlődését követhetjük végig 4 évtizeden keresztül, amely meg van fűszerezve némi háttérben lappangó múltbéli titokkal, nagyvállalati machinációkkal is. Maga a regény lendületes, helyenként kissé nyomasztó, de izgalmas is egyben, a terjedeleme okán tartalmas szórakozást jelent. Jelzete B 33.

Tony Park - Sötét szív - Szépség. halál. megváltás

Tony Park könyvei főleg afrikai környezetben játszódik, az ausztrál szerző minden regénye előtt általában fél év kutatómunkát is végez a kontinensen, így teljes mértékben autentikusnak számít az, amit leír a cselekmények környezetéről. Sötét szív című friss regénye párhuzamos idősíkon játszódik: a jelenben történő bonyodalmak forrása a ruandai népirtás idején kezdődött. Három embert köt össze ez az eseménysor, Richardot a katonaorvost, Liesl-t, a fotóst és Carmel Shang ausztrál ügyészt, aki a népirtásban részt vevők elítélésén dolgozik. Mindhárman ott voltak 1994-95-ben Ruandában. Hogy az egymástól független eseménysorok hogyan függnek össze, kiderül a regényből, melynek jelzete P 38.

Képtalálatok a következőre: hitler lovai

Végül egy izgalmas nyomozás történetét ajánljuk, amely igaz történet és a közelmúltban történt meg. Arthur Brand műkincsvadász ugyanis 2019-ben megtalálta a Hitler lovainak nevezett bronzszobrokat, amelyek a náci Kancelláriaépület lépcsőin díszelegtek egészen a szovjet betörésig. Mindenki abban a hitben volt, hogy a lovak elpusztultak és a felbukkant szobrok csupán másolatok, ám az alaposabb utánajárás kiderítette, hogy valódiak. Hogy merre jártak a lovak, és Brand hogyan jutott el hozzájuk, annak történetét egy igazán izgalmas könyvben olvashatjuk, melynek jelzete 343 B 86

/Veres Tamás/