Decemberi könyvajánló 2.

Ismét jelentkezünk három újdonsággal, amelyet már kölcsönözhetnek állományunkból a bezárás alatt megszokott módok valamelyikén (telefonon, e-mail-ben, facebookon).

Könyv: Love Me Sweet - Édes szerelem (Tracy Brogan)

Tracy Brogan romantikus regénye az Édes szerelem címet viseli. Főszereplője Delaney Masterson, aki híres szüleinek köszönhetően reflektorfényben éli az életét, egészen addig, amíg egy személyét érintő botrány következtében el kell bújnia a világ elől. Egy igencsak havas, viharos téli időszakban Bell Harbourba menekül, ahol találkozik az operatőr Grant Connelly-vel, aki a karrierje miatt tér haza szülővárosába. Közösen különféle kalandokba keverednek, amely végül közel hozza őket egymáshoz. Hogy mennyire? Kiderült a könyvből, melynek jelzete B 90.

J.D. Barker: Szíve helyén sötétség

J. D. Barker neve a Négy majom gyilkos történetét feldolgozó trilógiával vált ismertté, hátborzongató stílusban képes bűnügyi regényt írni. Legújabb története a Szíve helyén sötétség, amely egy hosszú távú történetet mesél el, méghozzá Jack és Stella történetét, amelyet rejtélyes halálesetek öveznek. Az események szereplője még Brier nyomozó, aki fel szeretné deríteni ezeket az eseteket, valamint a "D" alanyként nevezett, világtól elzárt kisfiú. Négyük sorsa mégis összefonódik, de hogy milyen összefüggésben, annak járjunk utána a kötetben, jelzete B 33.

 

Általános műveltségünket ezúttal Budai Lotti bővíti új könyvével, amely a Rizsporos hétköznapok sorozat második része. Ebben a női életutakat és a mindennapokat veszi sorra a különböző történelmi korokban. Gyermeknevelés, házasság, háztartás, öltözködés, emancipáció, sok érdekes téma kerül elő, nyomon követhetjük, hogy a nők helyzete hogyan változtott az évszázadok során. Jelzete 301 B  91.

/Veres Tamás/