Decemberi könyvajánló 1.

Ebben a furcsa 2020-as évben is eljött a december, amely sok esetben egyet jelent a mérlegvonással, a lassulással, az ünnepvárással és a csendesebb év végével. Mostani sorozatunkban újdonságaink közül mutatunk be bejegyzésenként 2-3 kötetet. Bár nem vagyunk nyitva fizikálisan, a kölcsönzést tudjuk biztosítani Olvasóink számára, akár kiszállítással is.

Könyv: A boldog hülye és az okos depressziós (Kepes András)

Kepes András új kötettel jelentkezett, melynek címe A boldog hülye és az okos depressziós (jelzete K 37). A szerző ebben a könyvében önironikus módon és saját életén végigtekintve igyekszik megfejteni, hogyan lehet állandóságot találni egy gyorsan változó világban, vagy hogyan lehetünk egyszerre okosak, sikeresek, optimisták és boldogok? A tudományosan alátámasztott, bibliográfiával ellátott kötet egyik kiemelt idézete jól jellemzi akár napjaink helyzetét is: "Biztonságra törekszünk egy bizonytalan világban". Alkalmas kötetnek tűnik egy kis önvizsgálatra is.

Könyv: Ahol a százszorszépek nyílnak (Sienna Cole)

Sienna Cole angolos nevével ellentétben magyar szerzőt takar (Konkoly Zsófia) és legújabb kötete az Ahol a százszorszépek nyílnak már kölcsönözhető állományunkból (jelzete C 24). A történet szerint három ember (ebből kettő férfi) sorsa fonódik össze Molly O'Hara életében. Az egyik az újdonsült szomszédja, Norman, akinek emlékezetkiesése van és valamilyen módon Mollytól várja, hogy segítsen visszaszerezni a múltját. A másik férfi Molly életében Mason, aki álságos eszközökkel igyekszik a lány életébe férkőzni. Ahogy az lenni szokott, a lánynak saját titkait is le kell gyűrnie ahhoz, hogy megfelelő döntéseket hozzon és fel tudja oldani ezt a bonyolult élethelyzetet.

Könyv: 30 új meghökkentő eset a magyar történelemből (Bánó Attila)

Bánó Attila újabb kötettel jelentkezett, a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal 30 újabb meghökkentő esetet mutat be a magyar történelemből. Az érdeklődők számára ezek a történetek az államalapítástól a 20. századig árnyalhatják a magyar történelmet, kiválóan fejleszthetjük vele általános műveltségünket és történelemtudásunkat egyaránt, ezen kívül rendkívül szórakoztató módon teszünk szert tudásra. A kötet jelzete 943.9 B 28.

 /Veres Tamás/