Múlt Karácsony - filmajánló -

Brit-amerikai, romantikus vígjáték

Rendező: Paul Feig

Szereplők: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson

 

A mozikban tavaly novemberben debütáló, DVD formátumban azonban csak nemrégiben megjelent film már könyvtárunkban is elérhető. Karácsony ugyan már elmúlt, és szerencsére még a nyár is előttünk van, azonban a film mondanivalója évszaktól függetlenül is aktuális lehet a néző számára.

Kate (Emilia Clarke) élete romokban hever. Egy éve szívtranszplantáción esett át, azóta elvesztette az irányítást az élete fölött. Egy karácsonyi boltban dolgozik manóként, albérlet híján barátoknál lakik, később pedig az édesanyjánál (Emma Thompson) kap szállást. Orvosa utasítása ellenére gyorskajákon él, alkoholt iszik és rendszertelenül alszik. Álma, hogy egyszer nagy énekes váljon belőle, de a betegsége óta az éneklés sem úgy megy neki, ráadásul még a meghallgatásról is elkésik.

Ekkor találkozik Tom-mal (Henry Golding), aki viselkedésben szöges ellentéte a kissé szerencsétlen, hebrencs, érzelmi-instabil főhősnőnknek. Tom humoros, szilárd és nemes jelleme segít Kate-nek abban, hogy újra megtalálja önmagát és hogy jobb emberré válhasson.

Ahogy kapcsolatuk alakul, mind jobban drukkolunk a fiataloknak, habár nem kevés furcsaság lengi be Tom karakterét, a film végén azonban mindenre fény derül.

A nem várt fordulattal záródó film abszolút ellentéte a már jól megszokott karácsonykor beteljesülő nagy szerelem giccsparádéjának. A karakterek szerethetőek és a poénok is a helyén vannak. Összességében egy kellemes limonádét kapunk, értékelhető üzenettel.

Főleg női nézők figyelmébe ajánlanám.

Trailer

Fási Mónika /zenei könyvtáros/