Gondolkodj győztesként! - aktuális újdonságaink

Ismét jelentkezik könyvajánló rovatunk, hiszen bőven van miből választani a felnőtt könyvtár állományából! A nyári szünet után újra teljes gőzzel üzemelünk, lehet jönni böngészni, válogatni, kutatni...

Mostani válogatásunk első darabját maga a kenti hercegnő írta és A szerelmes királynő címet viseli. A brit királyi ház egyetlen magyar származású hercegnéje regénye a 15. századi Angliába repít vissza minket, mégpedig a százéves háború közepébe. A történet főszereplője Aragóniai Jolán, aki beházasodik az Anjou családba, majd hamar meg is özvegyül. Ezután egyetlen célja maradt, mégpedig az, hogy megóvja új hazáját a teljes széteséstől és az angolok térhódításától. A személyes tapasztalatokkal is fűszerezett történelmi regény az M 31-es jelzetnél található, folytatása is hamarosan megjelenik.

Santa Montefiore a romantikus családregények avatott mestere. A Szerelem és háború dalaiban három, a háború által szétszakított barátnő útját követi végig, akiket az árulások is egymás ellen fordítanak. A három nő a világ különböző tájaira sodródik, ám mindvégig erősen munkál bennük a vágy, hogy visszatérjenek a Deverill-kastélyhoz, ahol még önfeledten élhették életüket. Jelzete M 84.

Donald Trumpról, az Amerikai Egyesült Államok elnökéről finoman szólva is megoszlanak a vélemények. Így volt ez régen is, amikor még "csak" üzletember volt, viszont kétségtelen, hogy remek érzékkel építette fel a vagyonát, majd amikor minden semmivé foszlott, újrakezdte és megcsinálta még egyszer. Két könyv is megjelent vele kapcsolatban, az egyik (Gondolkodj győztesként! - 650 T 92) az üzleti sikereinek titkát igyekszik feltárni, a másik (Michel D'Antonio: Trump - Soha nem elég - 320 D 17) pedig a részletes életrajzát közli. Lehet véleményünk az emberről, de a sikerhez vezető útját, módszereit érdemes tanulmányozni.

Nick Thorpe angol BBC tudósító már évek óta Magyarországon él. Saját elhatározásából bebarangolta a Duna vidékét, ám a megszokottól eltérően a Fekete-tengertől indult folyásirány ellenében, egészen a forrásig. Útleírása történelmi szemelvényeket is tartalmaz, személyes és vicces momentumokat is megoszt, amitől pontosan úgy érezzük, mintha mi is vele tartanánk. Jelzete 908 T 50.