Égtörés - újdonságainkból válogattunk

Beköszöntött a május, vele együtt az igazi meleg tavasz és bizony, hamarosan jönnek az égtörések, azaz záporok, zivataros színesítik majd mindennapjainkat. A könyvtár azonban verőfényes napsütésben és kemény fagyokban is áll Olvasói rendelkezésére, folyamatosan érkeznek a jobbnál jobb, újabbnál újabb kötetek hozzánk. Ezekből válogattunk.

Stephanie Meyer az az amerikai írónő, aki a kétes hírű, rajongva gyűlölt Twilight-sorozattal robbant be a köztudatba. Manapság azonban próbál kitörni ebből a skatulyából és más történetekkel is előáll. Első ilyen próbálkozása a Burok címet viselte, amelyet meg is filmesítettek. Most azonban A vegyész című kötetet ajánljuk tőle, amely főszereplője egy belevaló nő, aki korábbi megbízói elől bujkál, különböző személyiségek mögé rejtőzve. Azonban örökké nem futhat a végzete elől és egy utolsó megbízással, versenyt futva az idővel kénytelen megmenteni a saját életét. Jelzete M 60.

John Scalzi sem ismeretlen a sci-fi rajongók előtt, a Vének háborúja univerzummal megalapozta hírnevét. Vörösingesek - ez a címe a legújabb könyvének, amely egy űrhajó szereplőit mutatja be, akik furábbnál furább szituációkba keverednek és egy idő után elkezdenek gyanakodni, hogy valami nincs rendben. A magyarázat, amelyet a hajó mélyében élő remete fed fel előttük egyszerre szürreális és elképzelhetetlen, ám később bebizonyosodik, hogy semmi sem lehetetlen, de a versenyfutás az idővel nagyon is valóságossá válik. Jelzete S 24.

Nagyot robbantott az amerikai köztudatban William R. Forstchen regénye, az Egy másodperccel később, amely annyira valóságosan ábrázolja egy lehetséges terrortámadás következményeit, hogy egyszerre hördült fel a közvélemény, főleg miután katonai szakértők is megerősítették, hogy a regényben ábrázolt támadás nagyon is valóságossá válhat, egy kevéssé ismert, de létező fegyvernek köszönhetően. Folytatása Egy évvel később címmel jelent meg. Mindkét kötet jelzete F 74.

Al Robertson Égtörés című regénye is egy sci-fibe oltott nyomozás története. Posztapokaliptikus környezet, mesterséges intelligenciák, magasabb szintű szerveződés, eltelt évszázadok sem változtatnak olyan dolgokon, amelyek manapság is jelen vannak: nevezetesen a szeretteink elvesztésének fájdalma, az igazság és a gyilkos keresése... Jack Forster, a főszereplő egy véres háború után a fejébe ültetett MI (neve: Hugo Fist) segítségével ered az igazság nyomába, de sietnie kell, ugyanis a MI licence hamarosan lejár... Jelzete R 76.

Mihail Kamjanyicin Darabont fedőnéven, szovjet titkos ügynökként, hírszerzőként tevékenykedett a második világháború Budapesten. Visszaemlékezését olvashatjuk arról, hogyan látta az akkori fővárost, milyen információkat sikerült megszereznie és milyen kalandokat élt át tevékenysége közben. Jelzete K 14.

/Veres Tamás, tájékoztató könyvtáros/