Lépcsők városa - aktuális ajánlataink

Hamarosan elérkezik a karácsonyi szezon, az év végi rohanás majd pihenés, de ebben az időszakban is érdemes ellátogatni a könyvtárba, amely a két ünnep között is nyitva tartással várja kedves Olvasóit (10-18 óráig)! Mai könyvajánlónkban krimi, sci-fi, életrajzi írás, valamint a karácsonyi készülődést segítő kötetek is helyet kaptak.

A drog, rendkívül jövedelmező üzleti jellegénél fogva az egész világot behálózza és az előállító-terjesztő hálózatokat, amelyek a legfejlettebb és legkifinomultabb módszereket alkalmazzák, szinte lehetetlen felszámolni. Mexikótól kezdve Európán át a Távol-Keletig bárhol megtalálhatók ezek a drogkartellek. Edward Follis volt DEA (Amerikai Kábítószer-ellenes Hatóság) ügynök visszaemlékezéséből megtudhatjuk, hogy milyen volt beépített ügynökként leleplezni ezeket a hálózatokat, valamint hogy hogyan fonódik össze a kábítószer és a terrorizmus. A drog árnyékában jelzete 343 F 69.

 Véleményem szerint nincs olyan ember, aki ne hallott volna ilyen-olyan formában Arnold Schwarzeneggerről. A testépítő, a Terminátor, Kalifornia kormányzója most életrajzi könyvben meséli el hogyan került Ausztriából Amerikába, vézna gyerekből hogyan vált testépítővé, mely szerepek hozták meg neki a sikert, stb. Családi életéről is olvashatunk, a részletes leírások mellett könyv rengeteg fotót is tartalmaz. Jelzete 791 S 42.

Hakan Nesser a skandináv krimik új csillagaként sorra írja jobbnál jobb regényeit. A gonosz arcai főszereplője Janek, aki tanár és egyik reggel arra ébred másnaposan, hogy a felesége holtan fekszik a fürdőkádban. Természetesen minden bizonyíték ellene mutat, ő pedig semmire nem emlékszik az éjszakából, csak akkor ugrik be egy halvány foszlány, amikor a büntetését tölti... Erre alapozva elkezdi saját ügyét felgöngyölíteni, ám valaki el akarja hallgattatni, ezért leszúrja. Van Veeteren rendőrfelügyelőre marad a feladat, kideríteni a valódi gyilkos kilétét és tisztázni Janek nevét. Jelzete N 69.

A Lépcsők városa, Robert Jackson Bennett regénye egy valódi urban fantasy. Bulikov egy városállam, ahol most a káosz uralkodik, ugyanis a város isteneit elpusztították, ami által meghasadt a valóság. Shara kémként érkezik a városba, feladata egy gyilkos kézre kerítése, amelynek során egy végzetes összeesküvésre is fényt derít, amelynek nyomán a rémuralom visszatérhet a városba. Jelzete B 51.

Karácsonyhoz közeledve mindenki igyekszik ünnepi díszbe vonni otthonát, kitalálni a mindenkit kielégítő menüsort. Mima Sinclair könyve a Mézeskalács csodaország nem árul zsákbamacskát, különböző mézeskalácsból készült figurák, házak, kekszek megalkotásához nyújt segítséget. Jelzete 641 S 63.

Nyilas Kálmánné a foltvarrást (patchwork) helyezi előtérbe és a különböző ünnepekhez kínál díszítési és használati tárgy készítési útmutatókat. Karácsonyhoz, húsvéthoz egyaránt tudunk szép dolgokat varrni ebből a könyvből, amihez sablonminták is segítséget nyújtanak. Jelzete 745 N 94.

A Karácsonyi finomságok című kötetből pedig olyan bűnös élvezetek elkészítését és díszítését tudhatjuk meg, mint a citromos-mákos kekszek, a sós karamellbonbon, forró csoki, fehércsokis-vaníliás trüffel és társaik. Emellett lakásdíszítési (gyertyaöntés, karácsonyfadísz, ablakdísz, stb.) tippeket is olvashatunk a kötetben. Jelzete 641 B 42

/Veres Tamás, tájékoztató könyvtáros/