Csak a dallam él tovább - aktuális újdonságaink

Mary Higgins Clark régóta közkedvelt írónő Magyarországon is, a kölcsönzési statisztikánkban is előkelő helyen szerepel, műveinek viszonylag széles skálája található meg a polcainkon. Most egy újabb regényével bővült a kínálat, amelynek címe Csak a dallam él tovább. A történet főszereplője Lane Harmon lakberendező, aki az egyik munkája során különös ügybe keveredik: elkezdi tisztázni a megbízó milliárdos feleségét és családját a férj eltűnésének ügyében... a nő egyre jobban belebonyolódik az ügybe, amely a saját és lánya életét is veszélyezteti... jelzete C 23.

Clive Cussler szintén népszerű szerző olvasóink körében. Ezúttal egy történelmi krimijét ajánlom a figyelmükbe, az Isaac Bell-sorozatból. A Sátán bankárja valójában egy századfordulós bandita, akinek bankrablási szokásaira jellemző a szemtanúk teljes körű likvidálása. A rendőrség tehetetlen, nem tudják kézre keríteni a bűnözőt, ezért segítségül hívják Isaac Bell nyomozót, aki bele is veti magát az ügybe, olyannyira, hogy a végén a saját életét kénytelen kockára tenni. Az izgalmas krimi jelzete C 89.

Szilvási Lajos művei napjainkban az új kiadásoknak köszönhetően reneszánszukat élik. A 20. századi író, újságíró regényeit az Alinea Kiadó adja ki. Albérlet a Síp utcában az egyik legismertebb, legnépszerűbb regénye, amelynek főszereplője egy alkoholista orvos, Kelemen András, aki csalódott a rendszerben, de a magánélete is összeomlóban van. Ekkor érkezik az életébe egy fiatal lány, akibe beleszeret és akinek segítségével talán kiutat talál a kilátástalanságból. A regény kiváló korrajz a hatvanas évekből. Jelzete Sz 81.

Gerőcs Péter Győztesek köztársasága című regénye egy kvázi-országot ábrázol egy kvázi-nyomozás lencséjén keresztül. Főszereplője Vincze Samu, aki konkrétan csak egyszer jelenik meg a regényben, inkább a környezete beszámolóján keresztül ismerjük meg. És mintha ismernénk, mintha minden ismerős lenne... Jelzete G 43.

Végül utolsó kötetünk Magyarország világörökségeit mutatja be egy igényes kivitelű, szöveggel is bőven ellátott album keretében. Megismerhetjük a világörökségi helyszíneket (Hollókő, Aggtelek, Hortobágy, stb.), valamint a kötet végén a várományosi listát is bemutatja Illés Andrea, a szerző. Jelzete 502 I 27.

/Veres Tamás, tájékoztató könyvtáros/