Aki kapja, marja - Aktuális újdonságaink

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy rengeteg újdonság kerül ki a polcainkra szinte minden nap, így most listaszerűen igyekszem ajánlani ezekből. Természetesen ez csak válogatás, a polcon sokkal több új könyv van. A borítókat a galériában találhatják meg.

 

Penny Vincenzi: Szépséges örökség (V 89): egy kozmetikai cég életén keresztül szemlélhetjük az új kor kihívásainak és a konzervatív értékeknek összecsapását, amelyet két nő képvisel: Bianca a cég felvirágoztatását tartja szem előtt, Athina pedig a hagyományos gondolkodásmódot képviseli. Kettejük összecsapásának tétje a cég jövője, miközben a múlt is feltárul.

Lars Sabbye Christensen: A féltestvér (C 20): norvég családregény, amely több, mint fél évszázadot ölel át, ám nem csak a család történetét, hanem ambivalens emberi érzelmeket, viszonyokat is kiválóan ábrázol, irodalmi igényességgel és éleslátással, könnyű olvashatósággal.

Joyce Carol Oates: Pikk Bubi (O 10): egy népszerű és sikeres író titkos és elszabadult alteregójának története, amelynek során kiderül, hogy ki az erősebb: az író vagy teremtett változata?

Elif Shafak: Az építészinas (S 10): Dzsihán a 16. századi Isztambulba érkezve, árvaként a szultáni udvarba kerülve sokat tanul az életről és egyre magasabbra emelkedik. Társa Csota, a fehér elefánt, akivel megjárja a háborúkat, például Szigetvár ostromát is testközelből éli meg. Ám a nagy változások akkor várnak rá, amikor megismeri Szinán mestert, a szultán főépítészét... egy különleges világ és egy különleges regény az építészinas.

Philip Kerr: Kieső helyen (K 41): Scott Manson segédedző a London City nevű futballcsapatnál. Élete akkor változik meg, amikor az edzőt holtan találják és megbízást kap a gyilkos kilétének felderítésére. Megelevenedik a Premier League világa, annak minden tartozékával együtt.

Fábián Janka: Búzavirág (F 10): A magyar írónő történelmi környezetben játszódó regényeivel lett népszerű. A Búzavirág sem lóg ki a sorból, az I. világháború előtt, alatt és után játszódik, és végigköveti Emília sorsát, aki színésznő akar lenni, de a szerelme és egészsége elvesztése után majdnem derékba törik nemcsak a karrierje, hanem az élete is. Regény az újrakezdésről, álmokról és a 20. század első évtizedeiről.

Stephen King: Aki kapja, marja (K 46): A Mr. Mercedes című King-regény folytatása ez a krimi, főszereplője ugyanaz a nyugdíjas nyomozó, Bill Hodges. Ezúttal egy mániákus és vérszomjas rajongót kell elkapnia, aki kedvenc írójától lopott, elrejtett, majd megtalált ereklyéit akarja visszaszerezni egy Pete nevű kamaszról. King ismét egy vérfagyasztó krimit alkotott.

Dave Randolph: A Spártai-módszer (796 R 36): Egy újabb, edzésterveket tartalmazó kötet, amely ősi erőt és energikus, izmos testet ígér, nagyrészt saját testsúlyos edzés használatával.

Marokkó, az iszlám csodaországa (908 A 26): Útikönyv egy egzotikus, a legtöbb magyar számára ismeretlen városról, vallás- és kultúrtörténeti információkkal, gyönyörű képekkel ellátva.

/Veres Tamás, tájékoztató könyvtáros/